fbpx
Hoppa till innehåll

Alla Barns Dag 2021

Den 24 april firas Alla Barns Dag för tredje gången. Det är ett initiativ för oss vuxna att ta en timeout från vardagen och låta barnen få en dag när vi är helt tillgängliga för lek och bus!

Men att stressa mindre är lättare sagt än gjort. Vardagen som förälder rusar på i en dimma av hämtning/lämning, jobb/läxor, matlagning/städning. När den efterlängtande helgen äntligen kommer är den självklart fullpackad med saker som måste göras. 

Men du. Stanna upp! Ta ett djupt andetag och landa i livet här och nu. Planera, delegera och prioritera för att stressa ner. Avsätt familjetid för att göra roliga men enkla saker. Det viktiga är att ni gör något tillsammans. Baka en kaka, ta en promenad till parken, upptäck skogen eller bygg en koja med filtar och kuddar. Sluta och scrolla och lägg bort telefonen en stund. Släng dig ner på golvet och lek med barnen! För att leka – det är att leva och lära!

Här kommer några tips för det eviga livspusslet:

Planera. Ett enkelt sätt att få en idé om hur den kommande veckan blir. Låt barnen bli en del av planeringen så att de känner sig delaktiga. 

Delegera. Tillsammans hjälps vi åt. Sysslor kan delas upp och alla får en chans att hjälpa till. 

Prioritera. Hur viktigt är det egentligen att tokstäda, scrolla bort en timma på TikTok och andra tidstjuvar? 

Här kan du läsa mer om Alla Barns Dag:


Lämna ett svar